Colladerma este un concept integrator în înfrumusețare

Buchetul de produse cosmetice Colladerma lansează un concept integrator în înfrumuseţare, bazat pe principiul beauty from inside. Documentarea atentă şi studiile de formulare întreprinse de echipa de specialişti pasionaţi din cadrul Platformei Industriale şi de Cercetare în Biotehnologii Avansate SANIMED s-au concretizat într-o soluţie inovatoare pentru îngrijirea tenului.

Anti-aging claim

Produsele se adresează categoriei de vârstă 35+ şi urmează strategia anti-aging claim agreată de comunitatea ştiinţifică din domeniul cosmeticelor şi al produselor nutraceutice. Această strategie implică instalarea fermă a efectului de întinerire a pielii prin sporirea luminozităţii tenului, stimularea regenerării celulare la nivelul dermei şi epidermei, iniţierea unor efecte curative şi antiinflamatorii, emolierea pielii şi favorizarea proceselor metabolice la nivelul celulelor vii ale epidermei.

Pentru a va oferi bucuria de a va înfrumuseţa dar şi trata tenul, noi va propunem formule cosmetice în care am inclus ingrediente preţioase, inovative şi de ultima generaţie, introduse în recipiente estetice şi non-toxice, găzduite într-o casetă unică.

Modul unic de prezentare pe care l-am conceput încearcă să afirme pe piaţă dedicarea cosmetologilor spre a va oferi atât un kit complet pentru înfrumuseţare, cât şi şansă unui răsfăţ senzorial, dublat de garanţia obţinerii unor efecte vizibile, instalate rapid şi durabil.

Pilonii cosmetologiei moderne

Pe ce ne bazam atunci cand ne adresam dumneavoastra prezentandu-va buchetul Colladerma?

Am elaborat conceptul nostru privind înfrumuseţarea recurgând la şapte dintre pilonii cosmetologiei moderne:

  1. biopeptidele preparate din colagenul marin hidrolizat;
  2. apă ultrapură;
  3. compuşii fiziologic activi, substanţe inovative şi naturale cu eficacitate demonstrată prin studii in vivo realizate de producători;
  4. ingredientele cosmetice şi adjuvanţii de origine naturală;
  5. apele florale şi uleiurile organice preţioase;
  6. totală absenţa a toxicitătii componentelor, în spiritul securităţii cosmetologice;
  7. utilizarea de precursori extraşi, rafinaţi sau produşi exclusiv prin biotehnologii.

Spre a vă convinge de beneficiile utilizării produselor Colladerma, vă aducem în atenţie ingredientele care se regăsesc în formulele noastre, dar şi conceptele în baza cărora produsele au fost proiectate. Filosofia formulării vizează etapizarea transferului compuşilor fiziologic activi dinspre produsul aplicat, către piele, conform logicii proceselor de tratare a tenului, îndelung rafinate în cursul anilor de studiu în sfera cosmetologiei. Ritualul de înfrumuseţare include, bineînţeles, etapele premergătoare de curăţare a suprafeţei pielii şi de activare a microcirculatiei locale. El continuă cu tratamente cosmetice capabile să stimuleze biosinteză de colagen şi elastină în rapoarte optime, similare cu cele din pielea tânăra. Printre componentele esenţiale pentru Ritualul de Înfrumuseţare menţionăm drona cosmetică şi matrica biomoleculara tridimensională.

Ca să va iniţiem în filosofia Colladerma Luxury, va prezentăm principalele componente ale formulelor noastre, care se regăsesc în fiecare dintre produsele din casetă pe care v-o oferim, descriindu-vă pe larg efectele lor cosmetice, avute în vedere în etapă de definire a conceptului Colladerma.

Componenta pe care noi o utilizăm în practic toate formulele este o formă proteică bioactivă, reprezentată de …

Biopeptidele din colagen marin hidrolizat

Procesul de îmbătrânire al pielii se resimte şi la nivelul dermei. El se manifestă prin alterarea fibrelor de colagen, al căror rol activ în menţinerea integrităţii morfologice şi funcţionalităţii epidermei se compromite lent dar inevitabil. Spre a întârzia o astfel de alterare, produsele noastre includ biopeptide obţinute prin hidroliza colagenului extras din organisme marine, ce reprezintă cheia funcţionalităţii cosmetice a buchetului Colladerma. Aceste biopeptide sunt produse procese biotehnologice moderne, ce au drept fundament studii clinice documentate.

Suntem dedicaţi instalării efectelor cosmetice prin intermediul celor mai delicate componente naturale, componente cu similitudine cât mai ridicată faţă de cele proprii materiei vii. Gradul de hidratare a pielii ce poate fi atins utilizând un produs cosmetic depinde în măsură dominantă de cantitatea de apă disponibilă în acesta, dar şi de uşurinţă şi de rapiditatea cu care apă este cedată pielii. Unul dintre principiile active nelipsite din formule este o vedetă a controlului hidratării, dat fiind faptul că poate lega şi transferă lent o cantitate de apă de 1000 de ori mai mare decât propria sa masă, acesta fiind …

Sarea de sodiu a acidului hialuronic

Acidul hialuronic şi derivaţii acestuia sunt componenţi naturali omniprezenţi în ţesuturile moi şi umede ale  organismului uman, asigurând balanţă hidrică a acestora. Ca şi ceilalţi reprezentanţi ai clasei glicozaminoglicanilor, acidul hialuronic este capabil să reţină cantităţi impresionante de apă, contribuind la  o serie de procese specifice dermei, între care homeostazia hidrică, repararea tisulară şi scutul imunitar. Aplicată epidermei, sarea de sodiu a acidului hialuronic îi asigură acesteia flexibilitatea, integritatea şi hidratarea straturilor celulare inferioare, vii şi proliferante, menţinând-o funtionala şi, într-un cuvânt, sănătoasă. În plus, sarea de sodiu a acidului hialuronic acţionează complementar cu produsul cosmeceutic Hyalufiller, asigurând efecte curative remarcabile în combaterea efectelor îmbătrânirii pielii.

În aparenţă contradicţie, concomitent cu apa, produsele cosmetice trebuie să transfere pielii compuşi bioactivi şi fiziologic-activi hidrofobi. Arta formulării în cosmetică constă în abilitatea de a concepe şi realiza amestecuri capabile să arbitreze competiţia între transferul apei şi cel al speciilor hidrofobe. Între acestea din urmă, produsele Colladerma enumeră …

Ape florale, unturi naturale și uleiuri organice pretioase, ecocertificate

Acestea sunt selectate şi omogenizate pentru a optimiza eliberarea ingredientelor active şi pentru a accentua efectul emolient. Între uleiurile vegetale pe care le-am inclus în gama Colladerma se regăsesc uleiul de primulă, uleiul din orez, uleiul din susan, uleiul din migdale dulci.

Vitaminele A, C si E, alături de acidul linoleic omega-6, cunoscut si drept vitamina F

Elementele enumerate sunt esenţiale în revitalizarea funcţiilor epidermei, mai cu seamă pentru controlul proliferării celulelor din stratul bazal şi pentru consolidarea aderenţei epidermei la derma.

Conform filosofiei Colladerma Luxury ritualul de înfrumuseţare presupune curăţarea în profunzime a pielii, efect asigurat de către …

CelluloscrubTM

Buchetul Colladerma include un prim produs destinat îndepărtării eficiente a stratului de celule neviabile al epidermei. În acest sens, CelluloscrubTM, un derivat de celuloză modificată, de ultima generaţie, asigura exfolierea mecanică gentilă a stratului superficial şi labil al pielii. Acest derivat este intrinsec eco-prietenos, fiind de origine naturală, dar şi integral biodegradabil.

Diatomite™

Acţiunea exfoliantă este completată sinergetic de către Diatomite™, o pulbere microscopică de silice, moderat abrazivă, cu granulaţie şi morfologie tridimensională controlate.

ABS Pap-Ango Enzyme PF®

Exfolierea mecanică este extinsă prin acţiunea unor enzime proteolitice, oferite de extractele naturale din   Carica papaya, Mangifera indica, Raphanus sativus. Complexul enzimatic şi excipientii însoţitori asigura în plus efecte antibacteriene şi de uniformizare a aspectului pielii.

Allantoin

Compus natural derivat din Symphytum officinale, alantoină este diureida acidului glicolic. Ea induce efecte keratolitice şi keratoplastice validate de Agenţia Americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) şi de Farmacopeea Britanică, fiind recomandată a se utiliza în preparatele topice de uz farmaceutic şi cosmeceutic ori cosmetic. Utilizând-o, a fost deja dezvoltat brand-ul Allantoin-cosmetics. Efectul de exfoliere gentilă indus de alantoină, exercitat prin debridarea porţiunilor de ţesut necrozat, favorizează acţiunea celorlaltor principii cosmetic active prezente în produsele Colladerma.

DermasoothTM

Este un amestec sinergetic de metaboliţi extraşi din algă marină Enteromorpha   compressa, din busuiocul indian (Ocimum tenuiflorum) şi din armurariu (Silybum marianum). El este bogat în  acid ursolic şi silimarină, inhibind sinteză prostaglandinei implicată în mecanismele inflamatorii la nivelul epidermei şi protejând membrană celulelor vii de factorii iritativi mecanici (cum ar fi şi utilizarea defectuoasă a produselor de gomaj). Efectul final este cel catifelare şi combatere a inflamatiilor locale.

EcosenseTM

Îndepărtarea eficientă a componentelor exfoliate de la suprafaţă epidermei este facilitată de acest surfactant natural biodegradabil, de o nouă generaţie, cu potenţial redus de iritare a pielii.

CareSoftTM

Pe parcursul şi la finalul curăţării preliminare a pielii produsul Caresoft reduce disconfortul, reglează pH-ul epidermei şi restaurează funcţiile de barieră ale acesteia, îmbunătăţind integritatea substraturilor sale.

Pătrunzând în profunzimea filosofiei pe baza căreia au fost formulate produsele noastre, va dezvăluim componentele cheie care susţin conceptul de înfrumuseţare ….

GladbackTM

Este un extract obţinut prin hidroliză enzimatică a pulpei ciupercii chineze Poria cocos (cunoscută şi sub denumirea latină Wolfiporia extensa), ce conţine cantităţi bine determinate de pachyman, un polizaharid biologic activ. Beneficiile utilizării acestui extract sunt cunoscute în medicină  tradiţională chineză şi sunt fundamentate ştiinţific prin confirmarea efectelor benefice directe asupra biosintezei colagenului şi acidului hialuronic în derma, şi rolul stimulator asupra microcirculatiei locale.

CitrustemTM

Este un extract energic activ în regenerarea epidermei şi dermei, obţinut prin biotehnologie din celule stem de Citrus sinensis. Produs al companiei Provital Group, CitrustemTM este preferatul momentului în elită cosmetologilor. El include metaboliti vegetali primari şi secundari, cu înalta eficientă în controlul regenerării ţesuturilor. Aminoacizii, polipeptidele şi acizii organici pe care îi conţine joacă un rol major în remodelarea tisulară a tenului matur. Efectele produsului au fost demonstrate prin studii în vivo prin măsurători biomecanice specifice.

ZirhafirmTM

Este o combinaţie a două extracte naturale, din rădăcina de maral (Rhaponticum carthamoides) şi respectiv din seminţele de Zizyphus spinosa, o plantă intens utilizată în medicină tradiţională chineză. Primul dintre ele este bogat în fitoecdisteroizi, iar cel de-al doilea în acizi triterpenici. Acţiunea sinergică a celor două extracte conduce la stimularea sintezei unora dintre componentele esenţiale pentru funcţionalitatea matricei extracelulare a dermei, dar şi a interfeţei între derma şi epiderma, respectiv a colagenului IV, lamininei,  colagenului VII şi desmoplakinei. ZirhafirmTM este ingredientul ce joacă rolul mânuitorului de penel, care crează reliefuri line, în consonanţă cu criteriile înfrumuseţării şi cu viziunea noastră despre îngrijirea tenului matur.

VitasourceTM

Este un extract din plantă medicinală „gură lupului” (Scutellaria baicalensis), care conţine baicalina, un derivat glucuronic al familiei de flavonoide – baicaleine, care inhibă senescentă la nivelul celulelor epidermei. Studiile efectuate pentru demonstrarea eficacităţii produsului cuantifica efectele acestuia prin evidenţierea microarhitecturii epidermale, parametru extrem de important în evaluarea instalării procesului de îmbătrânire celulară.

XeradinTM

Este un extract din „iarbă sfântului Ioan” (Salvia sclaerea) care induce un efect intens   de hidratare. Extractul conţine un amestec echilibrat de acizi triterpenici, flavonoide şi uleiuri volatile.

După cum era de aşteptat nu ne-am oprit aici. Tehnologia dronei cosmetice este unul dintre pilonii de baza în dezvoltarea conceptului Colladerma. De aceea, specialiştii noştri au selectat şi …

X50 HyaluFiller – The Cosmetic DroneTM

X50 HyaluFiller – The Cosmetic DroneTM este alternativă cosmetică a produselor din clasa Dermalfillers, care includ clasicul dar actualul acid hialuronic injectabil. The Cosmetic DroneTM induce un mecanism complementar de stimulare în situ a biosintezei acidului hialuronic. Drona cosmetică produsă de compania Infinitec este de fapt un nou sistem de transport, livrare şi eliberare controlată a principiilor active destinate cosmeticii şi cosmeceuticii, bazat pe micro- şi nano-capsule ce pot prelua cantităţi bine determinate de molecule. Datorită liganzilor de la suprafaţă lor, particulele transportoare pot fi selectiv reţinute de către celulele ţintă, celule care le internalizează apoi, împreună cu conţinutul pe care îl   transporta. În scopuri cosmetice, particulele din produsul X50 HyaluFiller sunt „încărcate” cu dodecapeptide care stimulează fibroblastele dermei în a biosintetiza colagen, dar şi elastina şi acid hialuronic. Efectele utilizării dronei cosmetice se instalează rapid şi asigura reîntinerirea evidenţă a pielii.

The Skin MakerTM

Este a două dronă cosmetică, cu rol şi efecte imediate în refacerea abilităţii epidermei de a acţiona drept barieră selectivă. Această dronă acţionează prin trei mecanisme complementare: (i) reconstrucţia tisulară a dermei, (ii) menţinerea integrităţii structurale a entităţilor morfologice ale pielii şi (iii) hidratarea suplimentară a stratului bazal al epidermei, singurul strat de celule capabile de a se divide şi deci de a regenera intreagă epidermă. Moleculele pe care SkinMakerTM le transportă şi le livrează sunt proteine cu roluri cheie în reglarea biosintezei keratinelor epidermei, la nivel tisular epidermal keratine, respectiv filagrina şi loricrina.

Desigur v-aţi întrebat dacă puteţi să îmbunătăţiţi fermitatea şi relieful epidermei mature, relieful rezultat al învelirii de către epidermă a papilelor dermice. Jonctiunile dermo-epidermice cu rol în menţinerea structurii ferme a pielii sunt afectate în procesul de îmbătrânire prin dezechilibrul dintre procesele de sinteză şi de degradare a matricei extracelulare. Am adăugat componente apte a regenera matricea tridimensională a dermei

Tens’UpTM

Produs inovativ al companiei Provital Group, cu pronunţat efect de lifting şi nivelare a suprafeţei pielii. În fapt, acest produs generează o matrice tridimensională alcătuită din oligozaharide extrase din rădăcina de Cichorium intybus, care asigura eliberarea progresivă a principiilor active pe care le găzduieşte. Respectivele principii active sunt transferate prin epidermă, în dermă, unde sunt eliberate treptat, lent, acţionând asupra celulelor vii, modificându-le comportamentul şi abilităţile de a biosintetiza abundent componente specifice pielii tinere.

HomeostatineTM

Este amestec a două componente naturale: o pentazaharida extrasă din algă marină Enteromorpha compressa şi un galactomanan obţinut din arbustul tara (Caesalpinia spinosa). Acţiunea lor combinată reface şi menţine homeostazia matricei extracelulare a dermei.

HydromanilTM

Este un adjuvant cu rol de „tunelare” şi de livrare secvenţială a compusilor bioactivi mic-moleculari, pe care îi ghidează  în transferul lor prin epiderma. Acesta transferă abundent şi molecule de apă, asigurând o rehidratare rapidă, uniformă şi durabilă a dermei, în special a joncţiunii acesteia cu epiderma.

Se cunoaşte faptul că radiaţia solară cauzează 80% dintre transformările specifice îmbătrânirii tenului şi ale instalării aşa-zisului aspect de ten matur, aspect accentuat sub agresiunea poluanţilor din aerul oraşelor. Pentru a combate instalarea unui astfel de aspect nedorit, noi am inclus în gama Colladerma şi …

LingostemTM

Este un amestec de polifenoli înalt protectivi împotriva radiaţiei ultraviolete, extras din   celule stem cultivate în laborator după ce au fost prelevate din afinul roşu (Vaccinium vitis-idaea). Extractul conţine şi vitaminele C şi E, active în refacerea pielii agresate de radiaţia solară, prin componentele ei infraroşii.

Pronalen Bio-Protect

Pronalen Bio-Protect, care, în plus faţă de protecţia împotriva ultravioletelor, reduce şi reglează secreţia de sebum, acesta din urmă fiind colectorul activ al pulberilor poluante şi mediatorul pătrunderii acestora în piele. Drept consecinţă, culoarea naturală şi luminozitatea tenului sunt restaurate.

Desigur, conceptul Colladerma se adresează şi celui mai profund dintre straturile pielii, hipodermă. Aşadar, am inclus în formulele produselor noastre şi …

LinefillTM

Este un extract din seminţe de susan (Sesamum indicum), bogat în sesamina, un lignan cu efect direct asupra ţesutului adipos subcutanat. În plus, componentele extractului redau supleţea şi fermitatea epidermei. Studiile in vivo cuantifica acest efect prin măsurători ale pierderii transpidermale de apă şi ale microreliefului cutanat. Principiile active ale extractului cresc acumularea de lipide în ţesutul adipos, completând rezervele subcutanate epuizate şi contribuind la reducerea ridurilor şi a pliurilor cutanate nedorite.

Filosofia gamei Colladerma v-a adus în atenţie „florile” acestui buchet. Deţineţi acum informaţiile necesare pentru a va pregăti pentru răsfăţul sezorial pe care vi-l promitem şi pe care ne dorim să îl evaluaţi cu exigenţă.