Efectele îmbătrânirii pielii

Efectele îmbătrânirii pielii devin din ce în ce mai evidente odată cu trecerea timpului. Pielea se subțiază, nu mai produce colagen și în general, proprietățile sale biomecanice (fermitate și elasticitate) se deteriorează. La nivel facial, pielea trădează aceste schimbări prin apariția ridurilor și lipsei fermitatii. Acestu lucru este accentuat și de gravitație, care exercită o forță descendentă, alterând ovalul feței.

Pentru a contracara aceste efecte, este esențial să menținem elementele structurale ale pielii într-o formă optimă, întrucât acestea oferă fermitate și rezistentă pielii. De aceea, am inclus în formulele noastre Zirhafirm, care fortifică structura internă a pielii cu ingrediente active care cooperează sinergic și intensifică comunicația și coeziunea dermo-edpidermala pentru a reduce aspectul flasc al pielii.

ZIRHAFIRM este o combinație a două extracte naturale, din rădăcina de maral (Rhaponticum carthamoides) și respectiv din semințele de Zizyphus spinosa, o plantă intens utilizată în medicină traditională chineză. Primul dintre ele este bogat în fitoecdisteroizi, iar cel de-al doilea în acizi triterpenici. Acțiunea sinergică a celor două extracte conduce la stimularea sintezei unora dintre componentele esențiale pentru funcționalitatea matricei extracelulare a dermei, dar și a interfeței între dermă și epidermă, respectiv a colagenului IV, lamininei,  colagenului VII și desmoplakinei.

O altă cauză a îmbătrânirii premature a pielii, pe lângă soare, este poluarea. Câteva studii confirmă efectele negative ale poluării asupra pielii, cu următoarele consecințe:

  •  apariția ridurilor
  •  deshidratarea pielii
  •  tentă gălbuie a pielii
  •  apariția pustulelor
  •  pierderea luminozității tenului
  •  secreție excesiva de sebum

Pielea este prima barieră a noastră contra agresiunilor externe și oferă protecție împotriva mediului poluat. Prin includerea PRONALEN BIO-PROTECT în formulele noastre cosmetice, se previne distrugerea suprafeței cutanate de către elementele poluante.

Pronalen este un extract hidrasolubil standardizat din ginseng, mere, piersici, grâu și orz. A fost conceput să atingă trei acțiuni de bază, prin combinarea mai multor compuși din plante:

  •  blocarea metalelor grele
  •  protecția membranelor celulare
  •  acțiune antioxidantă

Am lăsat pe final de articol un ingredient cu adevărat special și revoluționar. Vitasource este un activ cosmetic inovativ care întârzie senescența celulară și redă celulelor pielii caracteristicile pe care le aveau cu 10 ani în urmă.

VITASOURCE este un extract din planta medicinală „gura lupului” (Scutellaria baicalensis), care conține baicalina, un derivat glucuronic al familiei de flavonoide – baicaleine, care inhibă senescentă la nivelul celulelor epidermei. Studiile efectuate pentru demonstrarea eficacitătii produsului cuantifica efectele acestuia prin evidențierea microarhitecturii epidermale, parametru extrem de important în evaluarea instalării procesului de imbătranire celulară.

Am ales cele mai bune și relevante ingrediente antiaging pentru ca ritualul de îngrijire pe care ți-l oferim să fie unul eficient și cu efecte vizibile imediat.

 

 

Există cel mai bun ingredient anti-aging?

     Avem o veste bună și una mai puțin bună.

    Nu există un ingredient miraculos pe care să ne putem baza în lupta contra timpului. Vestea bună însă este că există mai multe ingrediente benefice care pot deveni un aliat de nădejde în eforturile noastre de a ne păstra pielea tânără pentru cât mai mult timp.

    Îngrijirea pielii a evoluat de la o rutină de bază, formată din curățare, hidratare și protecție solară, într-o știință și artă a combinării ingredientelor, care oferă cele mai noi tehnici de rejuvenare a pielii. Ingredientele active cosmetice au depășit deja granița unor simpli agenți de hidratare și exercită roluri complexe în îngrijirea pielii.

    S-a observat însă că deși unele ingrediente au rezultate promițătoare în testele in vitro, odată ce s-a trecut la testarea in vivo, rezultate nu s-au mai ridicat la înălțimea așteptărilor. Motivul: dificultatea activelor cosmetice de a ajunge la celulele țintă. Pentru a depăși acest impediment, experții au dezvoltat un sistem de livrare cu eliberare controlată pentru a îmbunătăți penetrarea ingredientelor și de a le face să pătrundă dincolo de stratul cornos și de a atinge celulele vizate, ca de exemplu fibroblastul. În acest sens, s-a folosit o tehnologie unică, bazată pe nanotehnologie care permite nanolipidelor de origine naturală să încapsuleze ingredientele active și să le elibereze într-o manieră controlată. Această tehnologie lipozomala de ultima oră am folosit-o și în produsele ce compun kitul de îngrijire Colladerma. Activele cosmetice alese pentru a fi încapsulate au fost alese pe baza eficienței la nivelul fibroblastului, și a originii naturale: vitamina C, Vitamina A, Vitamina E și Vitamina F.

   Vitamina C este un ingredient cosmetic cu numeroase studii științifice care îi demonstrează eficiența când vine vorba de lupta împotriva îmbătrânirii. Are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare și ajută la îmbunătățirea aspectului și texturii pielii. Este aliatul de care ai nevoie atunci când construiești o rutină de îngrijire antiaging. Stimulează sinteza colagenului și sporește elasticitatea pielii.

    În ajutor îi vine și vitamina E, un alt antioxidat cu rol hidratant, care potențează acțiunea vitaminei C și împreună ajută pielea în lupta împotriva radicalilor liberi. Despre vitamina A, deja s-au scris numeroare articole în care beneficiile sale au fost prezentate. Actionează asupra supleții pielii, regularizează creșterea celulelor epidermice, intervine în procesul de keratinizare și favorizează cicatrizarea cutanată.

    Procesul de imbătranire al pielii se resimte și la nivelul dermei. El se manifestă prin alterarea fibrelor de colagen, al căror rol activ în menținerea integritătii morfologice și functionalitătii epidermei se compromite lent dar inevitabil. Spre a întârzia o astfel de alterare, produsele noastre includ biopeptide obținute prin hidroliza colagenului extras din organisme marine, ce reprezintă cheia functionalitătii cosmetice a kit-ului de îngrijire Colladerma. Aceste biopeptide sunt produse prin procese biotehnologice moderne, ce au drept fundament studii clinice documentate.

    Din bogăția naturii, am mai inclus în formulele noastre și ape florale, unturi naturale și uleiuri organice prețioase, ecocertificte. Acestea sunt selectate și omogenizate pentru a optimiza eliberarea ingredientelor active și pentru a accentua efectul emolient.

    Din categoria apelor florale, am inclus apa florală de albăstrele, un excelent decongestionant cu efect de calmare a pielii iritate și apa florală de mentă, revitalizant al tenului tern, care împrospătează și tonifică pielea.

    În produsele noastre veți mai regăsi și uleiul de primulă, un ulei apreciat pentru efectul regenerator și antiaging, cu conținut ridicat de GLA (gamma linoleic acid), un acid gras de tip omega 6; ulei de migdale dulci, ulei de orez, ulei de susan, ulei de avocado.

    Untul de shea, bogat în fitosteroli, polifenoli și acizi grași esențiali, protejează pielea și stimulează în același timp procesul de regenerare celulară. In compoziția sa intră și alantoina, cu proprietăți calmante și anti-iritante, care accelerează vindecarea pielii și stimulează reinoirea celulelor pielii. Untul de cacao conține o cantitate ridicată de vitamina E, un antioxidant natural

    Menționam și squalane, extras din uleiul de măsline, cu structură similară cu celulele epidermei. Ajută la regenerarea, hrănirea și hidratarea pielii, fiind un activ cosmetic biomimetic, similar lipidelor pielii. Este un component natural al pielii și are propietati antioxidante. Este compatibil cu toate tipurile de ten și textura sa lejera oferă o experiență plăcută la atingere. Estompează ridurile fine și oferă elasticitate și suplețe pielii

    Dețineți acum informațiile necesare pentru a va pregăti pentru răsfătul sezorial pe care vi-l promitem și pe care ne dorim să îl evaluați cu exigentă.

 

 

Hidratarea…

Hidratarea pielii este una din etapele de bază ale rutinei de îngrijire a pielii.

   Apa este un element esențial în țesuturi și este o componentă importantă a pielii. Pielea sănătoasă conține 70% apă în derm și 13% în stratul superificial, stratul cornos. Când nivelul apei din stratul cornos scade sub nivelul de 13%, celulele corneocite care îl compun (ca o extrapolare, pielea este un zid, iar corneocitele sunt “cărămizile” ce îl compun și lipidele sunt “mortarul” ce ține compoziția legată) își pierd proprietățile biomecanice, iar pielea capătă un aspect uscat și își pierde elasticitatea și flexibilitatea. Această deshidratare este cauzată de factori interni sau externi (poluare, temperatură scăzută, soare). Însă nu sunt singurii care afectează pielea, vârsta are și ea o contribuție la acest tablou. Pe măsură ce trece timpul, producția de noi corneocite scade și acestea devin și mai vulnerabile agresiunilor. Apar astfel semne precum piele care ține, descuamare și iritație.

   Pentru că este o problemă des întâlnită în rândul femeilor cu ten matur, am formulat produsele noastre urmand strategia anti-aging claim agreată de comunitatea ştiinţifică din domeniul cosmeticelor şi al produselor nutraceutice. Această strategie implică instalarea fermă a efectului de întinerire a pielii prin sporirea luminozităţii tenului, stimularea regenerării celulare la nivelul dermei şi epidermei, iniţierea unor efecte curative şi antiinflamatorii, emolierea pielii şi favorizarea proceselor metabolice la nivelul celulelor vii ale epidermei.
Am inclus în formule un complex de ingrediente de generație nouă (HydromanilTM), care generează o matrice tridimensională alcătuită din galacto-manno-oligozaharide extrase din arbustul tara (Caesalpinia spinosa), care asigură eliberarea progresivă a principiilor active pe care le găzduieste. Respectivele principii active sunt transferate prin epidermă, în dermă, unde sunt eliberate treptat, lent, acționând asupra celulelor vii, modificându-le comportamentul și abilitățile de a biosintetiza abundent componente specifice pielii tinere.

   Tot pentru hidratarea pielii, folosim Sodium Hyaluronate, o sare a acidului hialuronic, capabil să rețină cantități impresionante de apă, contribuind la o serie de procese specifice dermei. Deși există mare vâlvă în jurul acidului hialuronic, adevărul este că sodium hyaluronate are avantaje unice pentru piele, în comparație cu acidul hialuronic. Mărimea moleculară a sodium hyaluronate este mai mică decât cea a acidului hialuronic, ceea ce o face astfel mai potrivită uzului cosmetic, acesta penetrând mai ușor pielea.

   Nu ne-am oprit aici însă și am inclus în produsele noastre alte câteva active prețioase, care duc gama Colladerma la un alt nivel. Peptidele. Peptidele, prezente în mod natural în pielea noastră, sunt o clasă de ingrediente cosmetice de top care acționează ca niște mesageri care comunică celulelor să arate și să se comporte ca o piele tânără, prin stimularea producției de colagen. Acest mesaj se transmite și celulelor din jur și per total, aspectul general al pielii va fi mult îmbunătățit. Prin includerea X50 HyaluFiller – The Cosmetic DroneTM, se induce un mechanism complementar de stimulare în situ a biosintezei acidului hialuronic.

   Drona cosmetică este de fapt un nou sistem de transport, livrare și eliberare controlată a principiilor active destinate cosmeticii și cosmeceuticii, bazat pe micro- și nano-capsule ce pot prelua cantităti bine determinate de molecule. Datorită liganzilor de la suprafată lor, particulele transportoare pot fi selectiv reținute de către celulele tintă, celule care le internalizează apoi, impreună cu conținutul pe care îl transportă. În scopuri cosmetice, particulele din produsul X50 HyaluFiller – The Cosmetic DroneTM sunt „incărcate” cu dodecapeptide care stimulează fibroblastele dermei în a biosintetiza colagen, dar și elastină și acid hialuronic. Efectele utilizării dronei cosmetice se instalează rapid şi asigură reîntinerirea evidenţă a pielii.

   Pentru ca sistemul de livrare si eliberare conditionata a principiilor active este unul promitator si de viitor, am folosit o a doua dronă cosmetică, cu rol şi efecte imediate în refacerea abilităţii epidermei de a acţiona drept barieră selectivă. Această dronă acţionează prin trei mecanisme complementare: (i) reconstrucţia tisulară a dermei, (ii) menţinerea integrităţii structurale a entităţilor morfologice ale pielii şi (iii) hidratarea suplimentară a stratului bazal al epidermei, singurul strat de celule capabile de a se divide şi deci de a regenera intreaga epidermă. Moleculele pe care SkinMakerTM le transportă şi le livrează sunt proteine cu roluri cheie în reglarea biosintezei keratinelor epidermei, la nivel tisular epidermal keratine, respectiv filagrina şi loricrina.

Sperăm că te-am convins să acorzi o șansă produselor din kit-ul Colladerma și ca după un ciclu complet de tratament, să afișezi cea mai bună versiune a ta!

La început a fost ideea…

Suntem pasionati de ceea ce facem.

Ne dedicam 100% fiecarui proiect in parte, iar colectia de produse Colladerma nu face exceptie.

Avem toata increderea ca am reusit sa aducem in fata clientelor noastre un concept revolutionar, care concureaza cu cele mai mari si cunoscute branduri de cosmetice din lume.

   Ne mandrim cu gama de produse Colladerma Luxury, o solutie inovatoare pentru ingrijirea tenului, documentata atent si cu studii de formulare atent intreprinse de echipa noastra de specialisti.

   Am pornit acest proiect cu gandul de a oferi o rutina de ingrjire completa, formata din exact acele produse de care tenul are nevoie pentru a arata impecabil, cu un aspect sanatos si radiant. De cele mai multe ori, ne sabotam pielea si alegem produsele de ingrijire pe considerente de miros, ambalaj sau promisiuni. Ne compunem ritualul de ingrijire din produse de la branduri diferite, bazate pe substante diferite sau scopuri diferite. Insa dupa o anumita varsta, pielea noastra are nevoie de o constanta, de un plan echilibrat de intretinere si produse care sa se completeze reciproc, sa aiba efect sinergic si sa mentina rezultatul obtinut.

 Este important ca atunci cand iti construiesti rutina de ingrijire sa tii cont de mai multe aspecte, sa stii ce ingrediente contin, daca acestea sunt benefice tipului tau de ten, cum trebuie aplicate, in ce ordine, la ce rezultate te poti astepta de la produsele folosite sau in cat timp apar rezultatele. Sunt multe elemente de care depinde succesul programului de ingrijire.

   Cel mai bine este sa lasi pe seama profesionistilor toate aceste griji. De aceea, am creat pentru tine conceptul Colladerma Luxury, o gama de cosmetice formata din 8 produse antiaging, fiecare cu un rol bine determinat in planul de ingrijire. Nimic nu a fost lasat la voia intamplarii. Produsele noastre au la baza fundamente stiintifice, pentru a asigura rezultate vizibile. Am pregatit pentru tine o gama completa, formata din: apa micelara, lotiune tonica, biogomaj, serum pentru ochi, biomasca, crema de zi si crema de noapte. Ne-am gandit la toate detaliile pentru ca tu sa te bucuri de un rasfat senzorial, dublat de garantia obtinerii unor efecte vizibile, instalate rapid si durabil

   Pentru ca celulele pielii sa functioneze perfect si sa beneficieze integral de avantajele produselor Colladerma, modul in care iti ingrijesti pielea trebuie respectat cu atentie. Si pentru ca primul pas al rutinei de ingrijire le influenteaza pe celelalte, ia in considerare sfaturile noastre din brosura inclusa in fiecare kit de ingrijire Colladerma.
Si pentru ca aceste cuvinte frumoase sa nu ramana doar ca atribute de marketing, va prezentam in continuare secretul conceptului nostru: ingredientele!

   Atent alese si combinate, ingredientele folosite in acest kit sunt extrem de complexe si bazate pe principiile cosmetologiei moderne:
1. biopeptidele preparate din colagenul marin hidrolizat si acidul hialuronic
2. apă ultrapură;
3. compuşii fiziologic activi, substanţe inovative şi naturale cu eficacitate demonstrată prin studii in vivo realizate de producători: Baicalina, Enteromorpha Compressa, Poria cocos, Curculigo orchioides;
4. ingredientele cosmetice şi adjuvanţii de origine naturală, seminte de Jujube, radacina de maral, iarba sf Ioan, extract de grau, orz, suc de piersici si extract de ginseng;
5. apele florale şi uleiurile organice preţioase;
6. totală absenţa a toxicitătii componentelor, în spiritul securităţii cosmetologice;
7. utilizarea de precursori extraşi, rafinaţi sau produşi exclusiv prin biotehnologii.

    Iti propunem sa incerci kit-ul  luxuriant de produse dermato-cosmetice Colladerma, o solutie antiaging inovativa cu efectele unui tratament cosmetic profesional, dar efectuat in intimitatea propriei locuinte.

Suntem increzatori ca vom deveni prieteni pe termen lung!